Vinske ceste

Kada se ljubav prema tradiciji vinarstva nesebično dijeli...
Vinske ceste
Istranin je vinovoj lozi kultno privržen, a Istri je vino svetost, potreba i ljubav, kultura življenja. Njegovu kvalitetu upotpunjuju tradicija proizvodnje i posebnost tla, crvena zemlja uz more i bijela zemlja u unutrašnjosti.

Najčuvenije i najprisutnije vino je malvazija istarska, profinjene aromatičnosti i svježeg okusa koji upotpunjuje jela pripremljena od plodova mora.

Crvena vina teran i refošk stara su i autohtona istarska vina. Tamne rubinove boje, živih voćnih mirisa i intenzivnog okusa odlično pristaju uz jela od mesa.

Mnogi poznavaoci istarskih vina izdvajaju muškat radi njegove zlatne boje, mirisa divljih karanfila i izuzetne arome. Suho i slatko, upravo je to vino vrli pratilac slastica.

Odvažite se na istraživanje vinskih cesta Istre i zavirite u podrume vinara, gdje ćete doživjeti nezaboravno iskustvo. A, dok se opijeni vinom i ljepotom prirode budete vraćali kroz vinograde, ne zaboravite zahvaliti Dionizu na blagonaklonosti spram magičnog istarskog poluotoka.

Popis vinara:


 • LICUL DORIANO, Raša, Brgot 40, Trget - Kvalitetna vinaCeste maslinova ulja

Tekuće zlato za zdravlje i užitak...
Ceste maslinova ulja
Tradicija maslinarstva seže još u davna vremena kada su stari Rimljani prepoznali Istru kao plodno tlo za uzgoj najčuvenijeg mediteranskog eliksira.

Svjedoče o tome arheološka nalazišta smještena duž obale, koja pokazuju kako su u Istri tada postojali proizvodni kapaciteti po veličini jedinstveni na širem području…

Od tada pa do danas maslinarstvo se progresivno razvija, kako u proizvodnji i zaštiti autohtonih vrsta, tako i u ponudi i prezentaciji najfinijih proizvoda od maslina. Istarska ulja prema svjetskim mjerilima spadaju među najkvalitetnija, a isprobati ih možete krenete li put cesta maslina s obilježenim uljarama i konobama najboljih istarskih maslinara.

Sve tajne svog zanata rado će podijeliti s vama, a zatim slijedi degustacija ulja, tog tekućeg zlata što zdravlje, mladost i ljepotu znači!

Popis maslinara:


 • NEGRI WILLIAM OPG, Raša, Reburići 56, Brgod - Visokokvalitetno uljeRestorani, konobe i agroturizmi

Restorani, konobe i agroturizmi

Popis restorana:


 • Martin pescador - Patrik Vlačić - Trget 20, Raša
  +385 (0)52 544 976 / +385 (0)91 957 7904
  Pon-Ned: 12:00 - 23:00

 • Nando - Ružmarinka d.o.o. - Trget 16, Raša
  +385 (0)52 875 133 / +385 (0)98 304 342
  Pon-Ned: 12:00 - 22:00

Sveta Marina
18.8° 29.10.2018 u 19:25
Vjetar: SSW 10.7 m/s
Tlak: hPa
Vlaga: 90 %
Oborine: 10.9 mm
VRH